Борисов няма да е номинацията на ГЕРБ за премиер

0
199
Борисов говори пред медиите след консултациите при президента.

Тази омраза, която шества в момента, няма да ни доведе доникъде. Призовавам за още търпение и внимание, заяви лидерът на ГЕРБ

Номинацията за премиер на ГЕРБ няма да е Бойко Борисов. Това заяви самият той в изявление след консултациите за кабинет с президента Радев. За закритата част на срещата Борисов разказа, че са обсъдили бюджета, това, че миналата година са харчени пари от плана за възстановяване и сега трябва да се върнат.

Относно сформирането на постоянните комисии в парламента Борисов предрече, че ще има конфликт с ПП-ДБ. „Ние мнозинство ли сме с ПП-ДБ, за да искаме основните комисии, или не сме мнозинство? Те от сутрин до вечер, не знам заради какво, обикалят по студията, за да обяснят как с ГЕРБ е абсурд. А в същото време за всяко едно действие, дори и за ротационния председател, те разчитат на нас“, каза Борисов. Като той открива причината за това в страх от критици.

„Вчера това, което видях в парламента, тази омраза между другите партии, напомня на това, което преди две години гледахме срещу нас. Това, което говореха срещу нас, сега се говори помежду другите партии. Тази омраза, която шества в момента, няма да ни доведе доникъде. Призовавам за още търпение и внимание“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако не се направи бюджет, през юни ще е твърде късно. „Без да се направи бюджет, а вече госпожа Нинова внесе предизборен бюджет със законите, отварянето на бюджета е огромен риск за държавата. Казвам го като човек, внасял над 10 пъти бюджет. Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да се прави тази година“, каза той.

„Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да я правим сега. Ако я направим отново, юни вече ще е трагично късно. На когото му е мила държавата, трябва да направи компромис“, каза още той.