Делян Добрев: Някой прикрива нещата с цените на горивата (ВИДЕО)

0
162
ГЕРБ излязоха на протест за високите цени на горивата.

ГЕРБ на протест срещу високите цени на бензина

Някой прикрива нещата, заяви на протест срещу високите цени на горивата на ГЕРБ – СДС депутатът и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

„Залъгват ни с 25 ст. за всички – и за тези, които имат нужда, и за тези, които през три дни ходят до морето. Въпросът е тези 4 лева на литър защо ги плащаме? Кой взима тези лев – лев и 50 ст. отгоре“, попита Добрев. Според него отстъпката от 25 ст. на литър е трябвало да бъде само за хората с ниски доходи.

„Може ли депутати и министри, които карат по цял ден в страната, да се нареждат на опашки за 25 стотинки“, възмутен е депутатът. По думите му страната има едно правителство в оставка, което шикалкави, но междувременно цените на горивата растат.

„И вчера един от депутатите в парламента каза, че 1 лев на литър гориво се губи. Същият спомена, че има „някаква швейцарска сметка, където се трупат тези пари“, отбеляза Делян Добрев. От споровете в парламента относно актуализацията на бюджета стана ясно, че във въпросната швейцарска сметка са постъпили 3.5 млрд.лв., а вицепремиерът Асен Василев е провел няколко срещи с ръководството на Лукойл, за които няма инфирмация.

„Българското правителство заплаши ЕК, че ще блокира шестия пакет от санкции срещу Русия и получи 2 годишна отстъпка, за да работи рафинерията в Бургас с руски петрол“, напомни в пленарна зала депутатът от ГЕРБ. Добрев констатира, че цената на този петрол не се е променила за последните 6 месеца и попита въз основа на какво цената на бензина и дизела у нас се е повишила с 1 лев за този период. Управляващите, обаче, и до момента пропускат да отговорят на този въпрос.