Борисов: Нека да сме здрави, щастливи и с добри сърца

0
37
Бойко Борисов

Премиерът посрещна Бъдни вечер заедно със семейството си, заобиколен от двете си внучета, облечени като коледарчета. Пожелания към народа отправиха и председателят на парламента Цвета Караянчева и президентът Румен Радев

Министър-председателят Бойко Борисов честити Коледа на всички християни. „Честито Рождество Христово! Днес е време да бъдем заедно с нашите близки. Нека всички да сме здрави, щастливи и с добри сърца“, написа премиерът във Фейсбук.

На Коледа нека използваме всяка минута, за да бъдем заедно с любимите си хора, каза председателят на парламента Цвета Караянчева във видеообръщение към гражданите, публикувано на страницата ѝ във Фейсбук.

„Щастлива Коледа на всички! За мнозина от нас това е най-красивият празник. Това е време за прегръдки, за добрини, съчувствие към чуждите несгоди, но най-вече време за приятели и близки. Нека използваме всяка минута, за да бъдем заедно с любимите си хора! Но наистина заедно! Не пред телевизорите и не вторачени в телефоните си, а заедно очи в очи с отворени сърца“, посочи Караянчева.

„Като майка и баба и аз ще използвам тези безценни мигове, за да отдам цялото си внимание на семейството си, на което понякога се чувствам длъжница. Нека обаче в радостта от празника да не забравяме и онези от нас, които го посрещат с грижи или в самота и ако не можем да протегнем ръка към тях, нека поне ги споменем в молитвите си за по-добър свят! Дано коледният дух да ни направи по-добри, по-силни и по-човечни! Желая Ви от сърце обич и искрена радост. Честита Коледа!“, казва още председателят на Народното събрание.

„Честито Рождество Христово! Пожелавам здраве и радост във всяко българско семейство. Нека бъдем по-добри и даряваме с топлина и усмивка хората около нас!“, написа президентът Румен Радев във Фейсбук.

В 20.00 часа в Народния театър „Иван Вазов“ Радев ще присъства на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“, който се провежда за 17-а поредна година. Благотворителната инициатива има за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.