Борисов: Не съм се виждал с Радев, не сме говорили, това е абсолютна лъжа!

0
35
Борисов скочи на промяната.

Трябва да оставим проф. Габровски да проведе спокойно своите разговори, да успокои страстите и всички заедно да направим правителство, обяви той

Много хора бяхме излъгани от тези момчета. С президента Радев не сме се виждали, не сме говорили, не сме съгласували нито едно действие. Това е абсолютна лъжа и тя се натрапва. Не съм виновен, че партията на „Промяната“ разочарова първо нас, след това се разочарова президентът Плевнелиев, а вчера се отрече и президентът Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„След президента Радев Слави Трифонов публично се отрече от тях и ги обвини в корупция. Другият им коалиционен партньор – г-жа Нинова, от трибуната ги нарече аматьори и обясни как са лъгали. И най-важният показател – близо 200 000 гласоподаватели се отрекоха от тях“, каза още Борисов.

„Победихме ги с близо 5%, с техните машините, с техните вълшебни флашки, с техния министър и техния контрол върху цялата държава. Това е харчене на много енергия, но ние всъщност върнахме възможността за избор и подкрепихме БСП“, заяви Борисов.

Той посочи, Нинова не благодарила на ГЕРБ и на депутатите, че са подкрепили нейния закон (за промени в Изборния кодекс, бел. ред.). „Точно обратното, много бързо забрави. Затова нека видим сега какво президентът Радев какво ще каже. За съжаление, ние нямаме никакъв контакт с него, не знаем дали ще наложи вето. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс на партиите на „Промяната“, наречени от президента шарлатани. Включих се (в сутрешния блок на Нова телевизия, бел. ред.), защото издевателстваха върху Сачева. Дори стигнаха до там да питат кой е Темелков. Аз дори не се сетих за него. Когато Калина Константинова и Божидар Божинов станаха министри, няма проблем, че са работили за ГЕРБ. Но на мен ми се дава за пример в национален ефир някакъв човек, който не е взимал никога управленско решение“, коментира Борисов.

„Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме, вие се включвайте и го оборвайте. Защото няма да допуснем една лъжа да обикаля. Имаме няколко дни да използваме единствения шанс за редовно правителство. Трябва да оставим проф. Габровски да проведе спокойно своите разговори, да успокои страстите и всички заедно да направим правителство. Това са нашите доводи. Асен Василев излъга вчера и по тази тема“, добави Борисов.