Борисов: Няма милост за никого. Ще сменя зам.-министъра Живков утре сутринта

0
59
Снимка: архив

Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект, коментира премиерът

„Няма да искаме оставка на заместник-министър Живков. В понеделник го сменяме“, заяви пред журналисти в Поморие премиерът Бойко Борисов. Красимир Живков е задържан заради незаконен внос на боклук в страната.

По думите му има огромен натиск върху служителите на Министерството на околната среда и водите, за да работят добре.

Премиерът заяви, че задържаният сам трябва да обясни защо е изготвил списъкът с имена, който вчера публикува прокуратурата. Снимката с имена на известни личности и суми срещу тях бяха намерени в дома на бизнесмена Атанас Бобоков, задържан по аферата с италианския боклук.

„Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един, каза премиерът Бойко Борисов. Списъци не коментирам, аз строя“, добави той.

Когато предупредихме, че ще има проблем с отпадъците, това беше преди местните избори. Оттогава ДАНС, МВР под рководството на прокуратурата работят, припомни премиерът.

Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министър Живков е от ГЕРБ, беше кмет. Няма да му искаме оставката – в понеделник го сменяме. С Емил Димитров сме се разбрали в понеделник в 8.00 часа да имам предложение за мястото на Живков в ресор „Отпадъци“.

Няма милост за никого. Ако някой си мисли, че ще предупредим за това, което правим, защото сме работили заедно, няма такова нещо. Специално ГЕРБ не може да ни обвините в милост“, заяви министър-председателят Бойко Борисов и припомни за отстраняването на Цветан Цветанов от ГЕРБ.

„Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект“, коментира премиерът. „Той е обиден от начина, по който го отстранихме. Така че му пожелавам успех. Всеки си има пътя. ГЕРБ си има своя път и показва на хората всеки ден какво е направил“, каза още Борисов.