Борисов: Ще има огромен ремонт на кабинета

0
109
Бойко Борисов Снимка: МС

С кога ще управлява Христо Иванов или върши черната работа на БСП и ДПС, попита премиерът след коалиционния съвет

„Ще направим огромен ремонт на кабинета. Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим през ноември, декември… В чии ръце ще гръмне кризата. Да не би да е удоволствие да си премиер или министър. Кой от тези на площада е по-опитен и по-можещ от нас?“, попита премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет днес.

Коалицията е стабилна и ще продължи до края на мандата си, каза преди него Валери Симеонов. Кадровите промени в правителството обаче ще има след гласуването на вота на недоверие.

„Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест“, добави министър-председателят.

„Сега не трябва да се раздвояваме, на вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента. И тогава ако искат опозиционната партия да кажат как виждат минаването през тази икономическа и медицинска криза, която ще се зададе. Христо Иванов с кого ще управлява или само върши черната работа на БСП и ДПС, за да съборят ГЕРБ и да дойдат БСП и ДПС“, каза още Борисов.