Валентин Златев ще води дела, защото го нарекли „следващият“ и го „срещнали“ с Нинова и Божков

0
51
Валентин Златев Снимка: Посоки Плевен

Бившият генерален директор на ”Лукойл България” обиден, че го причисляват към „олигархията на прехода“

Бившият генерален директор на ”Лукойл България” Валентин Златев изпрати отворено писмо до медиите, свързано с твърдения за него от последните дн. Той отрича за среща между него, Корнелия Нинова и Васил Божков. Не знам за какво съм следващият, казва Златев и заявява, че ще търси парвата си по съдебен ред. Той ще е следващият арестуван бизнесмен, прогнозира Валери Симеонов наскоро. На брифинг на ГЕРБ пък бе съобщено, че Златев се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

Ето и пълния текст на писмото:

„По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България.

За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

Валентин Златев“