Валентин Радев: Интригите на президента потвърждават безсилието му в битката за втори мандат

0
385
банкомат
Валентин Радев

Изпълнителят на поръчката за колите на МВР, която разследва ОЛАФ, е избран от неговото правителство, припомня бившият вътрешен министър

Интригите на президента потвърждават безсилието му в битката за втори мандат. Изпълнителят на поръчката за колите на МВР е избран от неговото правителство., припомня бившият вътрешен министър Валентин Радев във фейсбук.

Бях поставен пред свършен факт от неговото правителство, обяснява Валентин Радев. Ето автентичния му текст във фейсбук:

Към встъпването ми в длъжност на 4 май 2017 г. беше налице приключена процедура за проведена обществена поръчка за доставка на автомобили – с Решение от 20 април 2017 г. Решението беше в процедура по обжалване (делото в КЗК е образувано на 4.05.2017 г.) и има влезли в сила Решения на КЗК и ВАС. И двата компетентни органи са постановили решения, с които са установили, че не са налице нарушения при провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка. Тези две решения ми дадоха увереност, че процедурата е напълно законосъобразна и аз, в качеството ми на възложител, бях длъжен да сключа договор. След решението на Върховния административен съд като орган, осъществяващ съдебен контрол върху процедурите, възлагани по реда на ЗОП, не беше налице ни най-малко съмнение за наличие на нарушения, както и нямаше правно основание за неприключване на процедурата със сключване на договор.

Защо и как служебното правителство е избрало този изпълнител и има ли нарушения, за които ОЛАФ сигнализира, е работа на българската прокуратура.

Политическите интриги по повод тази обществена поръчка потвърждават единствено безсилието на създателя им в битката за втори президентски мандат и подценяването интелигентността на българския избирател.