Борисов: Кой диктува на президента датата на изборите? Нечистоплътно е да искаш прогноза как ще се развие болестта

0
85
Бойко Борисов Снимка: МС

Не трябва да се играе с етническата карта и Ердоган, коментира премиерът

Кой диктува на президента датата за изборите – през миналата година декември, и кой сега му диктува  отлагане във времето. Това попита премиерът Бойко Борисов, който прекъсна редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

Много нечистоплътно е да искаш от медицинските специалисти прогноза. Никой в света не може да направи прогноза как ще се развие здравната ситуация в близките месеци, каза Борисов.

Премиерът даде като пример броя на заболелите, на лекуващите се в болница и в интензивните отделения в началото на дакемеври, седмица по-късно и днес, като сравнението показва, че в момента няма никакво основание изборите да се отлагат.

„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, вадят тази тема”, заяви премиерът.

„ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно. Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешномахленски спор. Вчера на един прекрасен празник – Богоявление, изведнъж се заговори за ортаци. ДПС е подкрепяла управлението в няколко направления – покупката на самолетите, евроатлантическите решения, Истанбулската конвенция, толкоз“, категоричен беше Борисов.

„ДПС ми искат оставката и заедно с БСП всеки ден блокират кворума“, припомни още Борисов. „На тези избори битката ще е ГЕРБ – ДПС“, посочи още премиерът.

„Разбирам желанието да ме уязвят, но не могат да ме прикачат към никого“, заключи премиерът по адрес на Румен Радев.