Борисов: Децата добре, но и внуците ли ще плащат? Веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва /видео/

0
369
Бойко Борисов и Десислава Атанасова

Несъмнено ще има наказателна процедура от Брюксел, прогнозира лидерът на ГЕРБ

„Утре след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва“. Това обяви пред депутатите от ГЕРБ в централата на партията лидерът й Бойко Борисов.

Той подчерта, че ако Кирил Ананиев е правил гафове като служебния финансов министър, е щял да бъде освободен.

„За да замаже този гаф вечерта, прави още по-голям сутринта. Казва, че 12 млрд. ще се вдига таванът на дълга! Децата добре, но и внуците ли ще плащат? Несъмнено ще има наказателна процедура от Брюксел“, прогнозира Борисов.

Бившият премиер коментира, че той и партията му са били нарочени и омаскарени, което сега давало повод други да се радват на „промяната“.

„Такива манипулации направиха бившите ченгета, че още се радват. Промяната ще е подмяна. И по света няма да ги намерят с откраднатите пари“, смята той.

По-пoзорен резултат на БСП в историята няма. Когато навремето създавах ГЕРБ, си поставихме задача да победим БСП и до този момент ги побеждаваме винаги. Сега се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Единственото, което имат повече от нас, е самочувствието, но не знам на базата на какво. Ако погледнем само в два дни, не искам изобщо да се връщам назад, как изпуснаха цената на тока и милиарди отидоха по частни джобове за сметка на малкия бизнес, посочи Борисов.

ИТН се сгромолясаха с близо 15%. Така, че от фаворит се превърнаха в на барабана малката пръчка, казано на техен език, каза още лидерът на ГЕРБ.

Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да има революция. Ние направихме така, че България да остане на газовата карта. С това, което ние построихме, гарантираме на българите, че никога няма да останат без газ, това, което сме направили, е най-изгодното. Интерконекторът с Гърция трябваше на 31 декември да го завършат, има един месец, това е изключително важно за деверсификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. Дано да успеят, каза още Борисов.

В момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд – там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри с магистрати, отново с торбички, торбичките на Узунов, на този и онзи, коментира още Борисов.

По думите му ще дойде време и тази конспирация, целият този план за разграждането на държавността ще излезе наяве.

Вчера на обед в 13 часа в сградата на МС излиза г-н Валери Белчев и казва още 6 месеца пенсионерите ще получават по 120 лв. Според казаното от него минималната пенсия трябва да достигне 490 лв. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта финансовото министерство да каже, че това не може да стане… А той днес, излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос? И внуците ли трябва да плащат тези дългове, попита Борисов.

В петък има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш пенсиите след 6 месеца? Защото Румен Радев аз го познавам детайлно. Като види нещо трудно – ковид, мигрантска или финансова криза, той гледа да се разграничава, за да седи с ореола си на голям разбирач и почтен човек, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Толкова много излъгаха за нас, толкова брилянтни комбинации направиха за нас, че в момента още се радват на така наречена промяна. Тази промяна не само ще е подмяна, след това няма да могат да ги намерят с откраднатите пари или със задълженията, които ще ни оставят. Те дори не знаят, че МС не приема бюджета, каза още Борисов.

От вас се очаква да се възстанови това, както и моделът за етническа толерантност. Минали сме през Възродителен процес, когато такива като Рашков са взимали решения. Те нямат милост нито към християните, нито към мюсюлманите. Но вие бъдете мили, добри, помогнете. Няма по-лошо от непоискано добро, така че внимавайте, заръча Борисов на бъдещите депутати.

След нас всички казаха: хазната е пълна, събираме повече пари. Но тези приходи вече инфлацията ги изяжда. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно, ако питат, помагайте. При едни нови избори пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме. Отсъстващи – по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба, и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен, заръча още Борисов.

Бъдете там, където хората са ви пратили. Желая ви успех, реших да не отивам, защото прочетох, че съм искал имунитет. Виждате, няколко дни подред изкарваме млади хора от младежкия ГЕРБ, говорят, обясняват, за да стане плавен преход, това се очаква от вас, каза още Бойко Борисов.

„Достатъчно сме носили отговорност, нека сега и други да я поносят. Вашата задача е да бдите над парите на данъкоплатците. Една велоалея да направят, ще го броя за 6 магистрали годишно. Но няма, толкова съм сигурен, че не могат“, каза още Борисов.

Той призова депутатите да бъдат тихи и скромни, ако им искат помощ – да я дават.

„Аз съм започвал няколко пъти от нулата. Помните какво беше след Орешарски, след Станишев. След нас всички казват, че хазната е пълна. Но инфлацията е 10% и ще изяде парите. Като ги видите, че не разбират, не бъдете надменни. Бъдете отговорни, едни нови избори ще дадат същия резултат. Ние да не сме били безгрешни, колко глупости сме направили!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заръча депутатите да бъдат редовни в парламента – отсъствия само при смъртен случай, сватба и развод.

„Никакви отсъствия, толкова искахте да сте депутати. Желая ви успех“, каза им Борисов, който обясни, че е решил да не е депутат, за да не излезе, че иска имунитет.