Вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното

0
289
евролиста
Снимка: архив

Според всички социолози единствената партия, която може да победи БСП, е ГЕРБ

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов пред БНР

СДС не е спомен. В момента е политическа реалност“. Това каза пред БНР евродепутатът Александър Йорданов. На 7 декември се навършват 31 години от учредяването на СДС.

Нормално е една политическа партия да има своите върхове и своите низини. Главната причина да има срив в СДС е, че през 1997 година широката сила, която обединяваше всички демократично мислещи хора, това широко ветрило, което покриваше целия политически спектър в България, нашата представа беше, че след години, когато в България ще има демокрация, от тези партии ще се родят нормалните демократични партии, които ще управляват страната. Това обаче не се случи.

Една е важната причина – когато председател на коалицията СДС стана Иван Костов, той реши да я трансформира в единоначална административна командна партия. Така той повтори модела на бившата комунистическа партия, която беше отвратила хората. От 2001 година до днес нито СДС, нито партиите, които се нароиха, успяха да спечелят избори.

Проблемът беше в егоизма, нарцисизма, вманиачаването, че от една личност зависи всичко. Второ, превръщането на всички партии, които се появиха, във врагове. Тази политика се продължава и днес от партии, които излязоха от СДС, както е „Демократична България“. Абсолютно вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното в България.

Според всички социолози единствената партия, която може да победи БСП, е политическа партия ГЕРБ. От началото каузата на СДС е БСП да не управлява България, защото всяко управление на БСП води нашата страна до катастрофа.

Абсолютно вманиачили се слаби политици доведоха до разпадането на дясното в България.

/на 7 декември се навършват 31 години от учредяването на СДС – бел. ред./