ГДБОП удари банда сводници, 13 в ареста, издирват двама /видео/

0
280
Снимка: МВР

В барове проститутките вървели с питието. Тарифата била 150 лева на час

Служители на ГДБОП разбиха организирана престъпна група за предлагане на сексуални услуги в София, съобщиха от МВР.

15 души са с повдигнати обвинения. 13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата, са задържани на 28 февруари при спецоперацията под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Двама от участниците в бандата до момента не са открити и са обявени за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи.

По време на операцията по задържането в част от групата са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути. Има данни, че те са придобити от престъпната дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците.

Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване към сексуални услуги. Други „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието.

Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. На 13-те задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.