ГЕРБ: Цветанов иска да съборим държавата, за да се почувства добре

0
177
Цветан Цветанов Снимка: фейсбук

Призивът му към депутатите да не подкрепят бюджета е наивен и глупав, написа във фейсбук Тома Биков

Писмо на Цветан Цветанов до парламентарната група на ГЕРБ възмути и разгневи депутатите, които му отговориха във фейсбук.

„Можете да подкрепите бюджета на Борисов и с гласа си да вкарате страната в тежка дългова спирала, в поредица от нови, още по-големи бюджетни дефицити. Така ще спазите партийната дисциплина и ще угодите на поредното решение на вашия лидер, но ще предадете вашите избиратели“, написа бившият зам.-председател на ГЕРБ на бившите си съпартийци.

Сред тези, които му отговориха, бе депутатът Маноил Манев.

Маноил Манев

„Искам да изясним някои неща на всички, които ще положат усилие да прочетат поредният ви пасквил, насочен срещу онези, с когото вие се гордеехте до скоро! Първо, много искам да изясним, че бюджет се прави от управляващата партия и/или коалиция, ОТ КОЯТО ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЧАСТ и не защото сте решили да „наблюдавате отстрани“ политиката, а защото ГЕРБ Ви ОТСТРАНИ от редиците си. Кой не е наясно, че това е една от причините за критикарстването Ви?!, отвърна Маноил

Второ – колега, Вие наистина ли мислите, че разбирате повече от БЮДЖЕТ от експертите на МС и НС? Ами само един млад икономист като Aleks Ivanov знаете ли колко повече знае за финансите от нас със Вас с нашето полицейско житие и битие!? Третото ми питане, ако щете риторично, ако щете реално, е много кратко и ясно – Вие наистина, ама НАИСТИНА ли смятате, че можете да говорите за проблемите НА ХОРАТА и ЗА ПРОБЛЕМИТЕ на малкия и средния бизнес? То е хубаво да се говори, но как и кога ги разбрахте Вие тези проблеми?

И накрая само да си изясним още няколко основни неща, които пак Ви убягват. Не сте „застрашен“ да участвате в следващо управление на страната! Нямате МОРАЛНО право да се обръщате към хората от ГЕРБ, ЗАЩОТО ВИЕ ГИ ПРЕДАДОХТЕ, не когато Ви отстраниха от партията, дори не когато започнахте да обяснявате колко сте „разочаровани от нивото ни“. Станахте предател, когато започнахте да хулите Бойко Борисов и не защото той Ви даде път в политиката и не защото МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАХТЕ години наред, а ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С НЕГО, нито в политиката, нито в ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА КЪМ НЕГО!

Нямаше как да не Ви отговоря, колега, колкото и да ми е неприятно да влизам в комуникация с Вас през призмата на Вашето презрение към бившите Ви съпартийци!“, написа Маноил Манев във фейсбук.

Реакция последва и от Тома Биков.

герб
Тома Биков

„Призивът на Цветан Цветанов депутатите от ГЕРБ да не подкрепят бюджета за 2021 година е не просто наивен, но и глупав. Той не идва нито от ляво, нито от дясно. Идва от нищото. Ако се вслушаме в съветите на бившия зам.-председател на ГЕРБ, означава да оставим стотици хиляди българи сами в тази безпрецедентна криза.

Означава да съборим цялата държава, за да може господин Цветанов, госпожа Нинова и множеството лидери на либералната опозиция да се почувстват добре. Защото ако приемем призива му това ще бъде единственият резултат. Депутатите от ГЕРБ изразяваме волята на избирателите на партията, пред които сме поели ангажимент преди близо четири години. Пред тези избиратели пое ангажимент и господин Цветанов, но не го изпълни. Днес той иска от нас да направим същото. Аз няма да го направя, точно защото животът ще продължи и след края на мандата“, се казва в поста на Биков във фейсбук.