Никой не иска да поеме държавата, която Кокорчо обрече на рецесия

0
303
Асен Василев

В Брюксел реват! Чакали проф. Гечев да оправи европейската икономика, но го изместили с преференции и остава в България

Тома Николов Снимка: фейсбук

Тома Николов, фейсбук

Базово правило в икономиката – ако рязко вдигнеш инфлацията и заедно с нея заплатите (тоест разходите за труд) при равни други условия губиш конкурентоспособност. Ако не си във валутен борд – девалвираш си валутата (Полша го прави от десетилетия); ако си във валутен борд – закриваш предприятия, защото няма компенсаторен механизъм освен държавни субсидии, а те са забранени от ЕС.

Бизнес климатът се СРИВА, не просто пада! И ще продължи да пада следващите месеци, затова никой не иска да поеме държавата, която Кокорчо обрече на рецесия. Ако изключим военната промишленост, цялата индустрия е в тежка криза. Туризмът се спасява от спешните мерки на служебния министър за привличане на работна ръка отвън и от работата на непълнолетните. Сапуненият академик, сам направил себе си такъв, който беше премиер и министър на образованието през повече от две от последните три години, го натика в миша дупка!

Ако не ми вярвате, вижте какво е казал Васил Велев от АИК по въпроса (в първия коментар)! Бил е учтив; аз имам още десетки забележки към натвореното от розоволилавите аматьори!

– – –

Чух, че в Брюксел реват!
Чакали проф. Гечев да оправи европейската икономика, но го изместили с преференции и остава в България!!!

Правителството на БСП с Жан Виденов и Румен Гечев доведе страната до хиперинфлация, зърнена криза и банкови фалити в средата на 90-те. Снимка: Капитал