Гешев: Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. Ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия

0
80
Иван Гешев Снимка: туитър
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Поводът за поста на главния прокурор в туитър е грабеж на 72-годишен пенсионер  в Раковски

„Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме…“, заяви главният прокурор Иван Гешев в twitter и сподели видео на Районната прокуратура в Пловдив, където мъж беше заловен и обвинен за грабеж на възрастен гражданин.

Грабежът е извършен на 23 октомври в Раковски около 21:30 часа, когато в къщата на 72-годишния пенсионер проникнал непознат мъж. Натрапникът прескочил оградата и минал през незаключената врата на възрастния мъж, който живеел сам. Когато нахълтал в стаята му той се бил излегнал, гледал телевизия и четял вестник.

Неканеният гост поискал пари от шокирания си домакин, който му предложил 5 лева, след това издърпал якето, в което пенсионерът кътал парите си. От джобовете на дрехата извадил още 90 лева, но това не му било достатъчно и започнал да претърсва стаята за други пари и ценности.

ГЕРБ/СДС

Докато преобръщал дюшека на леглото, обаче се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно грабителят взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.