Гешев: Ако Васил Божков иска да каже нещо, добре дошъл е – у нас няма смъртна присъда

0
67
полиция
Иван Гешев

Той прави това, което и Цветан Василев – опитва да дестабилизира държавата, коментира главният прокурор

Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев – дискредитира държавата и иска нейната дестабилизация, заяви главният прокурор Иван Гешев в плевенското село Ореховица, където отиде заедно с главния секретар на МВР, за да проследи акцията срещу битовата престъпност.

По повод сигнала на Антикорупционния фонд до него за твърденията на обвиняемия хазартен бос, скрийншота и паметната записка, които публикува, Гешев коментира, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях.

„Този сигнал не е стигнал до мен. Когато дойде при мен, ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд, свързан с Иво Прокопиев, развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеся. Това е шизофренично“, каза Гешев.

„Това е поредна серия, която съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той опитва да дестабилизира държавата и иска да пренареди политическата система, за да има изгода“, констатира главният прокурор по повод действията от последните дни на укрилия се в Дубай Божков, който има 11 повдигнати обвинения от прокуратурата.

„Василев направи така – дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда, добре дошъл е – стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-високите, у нас няма смъртна присъда“, подкани го Гешев.