Главният прокурор: Борбата с престъпниците, които тровят децата ни, е важен приоритет в мандата ми /видео/

0
49
Иван Гешев Снимка: архив

Разкрита е най-голямата лаборатория за марихуана у нас, твърди Гешев

„Поздравления за работата на прокурорите и полицаите от Ямбол, както и на националната полиция за разкриването на най-голямата нарколаборатория за марихуана у нас. Борбата с престъпниците, които тровят нашите деца, е важен приоритет в мандата ми като главен прокурор“, написа в туитър главният прокурор Иван Гешев.

Нарколабораторията е разположена на три етажа в бившата сграда на „Топлофикация Ямбол“ ЕАД.

По време на разследването са установени общо 14 помещения, в които са се намирали над 2000 растения от вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения. В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

По случая има един задържан от съда.