Гешев ще бъде изслушан от ВСС на 24 октомври

0
18
полиция
Иван Гешев

До 17 септември ще бъдат готови докладите на етичната и на атестационната комисия за единствения кандидат за главен прокурор

Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан от Висшия съдебен съвет (ВСС) на 24 октомври от 10 часа, реши днес пленумът на кадровия орган по предложение на настоящия обвинител №1 Сотир Цацаров.

Настоящият зам. главен прокурор е единствен кандидат в конкурса, след като бе номиниран единодушно от всички 11 членове на Прокурорската колегия на ВСС.

До идния вторник (17 септември) трябва да бъдат готови и представени и докладите на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на кандидата. Те ще бъдат публикувани  на сайта на ВСС.

Обсъждането от страна на Прокурорската колегия на докладите на комисиите да се изтегли за 9 октомври, а до 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши учебни заведения, научни организации и магистрати да имат време за въпроси и становища към номинирания.