Прокурор: Бащата на неправоспособния шофьор, убил двама край Марица, ще носи същата отговорност като сина си

0
42
Прокурор Румен Попов Снимка: 24 часа

Може да звучи цинично, но е добре, че труповете са само два. Скоростта е била над 100 км/ч, коментира Румен Попов

„Автомобилът е предоставен на неправоспособният водач от неговия баща. Ако това се докаже, ще си понесе отговорността. Бащата е задържан за 24 часа.  Той ще носи същата отговорност като шофьора“, каза пред Нова тв окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов по повод катастрофата, която отне два човешки живота.

Може да звучи цинично, но добре, че труповете след жестоката катастрофа край река Марица са само два, коментира Попов. Той нарече шофьорът на катастрофиралият автомобил камикадзе, защото е карал без книжка.

Металният стълб е прекършен като кибритена клечка от колата. На място загина 19-годишен младеж, който е пътувал в автомобила. Други двама са тежко ранени и са откарани в болница. Девет часа след инцидента хора от Столипиново подали сигнал, че в обраслото с растителност корито на река на Марица е открито тялото на 16-годишен тинейджър. Оказа се, че той също е бил в колата. Така разследващите установяват, че са пътували с колата не трима, а четирима младежи.

„Открит е по-късно, защото никой от близките му не е съобщил, че е пътувал с тримата, а едва след девет часа, т.е. след хирургичните интервенции на един от оживелите пътници е съобщено, че с тях е пътувал 16-годишният младеж. Момчето и другият починал буквално са изхвърчали от автомобила“, заяви Попов.

Катастрофата е стана в 2 часа след полунощ вчера. „ Все още пробите за наркотици на шофьора не са излезли“, каза окръжният прокурор. Скоростта е била над 100 км.