Горанов и Ангелкова могат да се върнат на депутатската банка

0
20
Владислав Горанов

И двамата бяха избрани за народни представители в софийски райони

Министрите в оставка Владислав Горанов и Николина Ангелкова, които станаха част от обявения от премиера Борисов ремонт на кабинета, могат да се върнат като депутати в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Преди да седне в министерското кресло във финансовото ведомство, Горанов бе избран за народен представител от 24-и многомандатен избирателен район (МИР) в София като водач на листата на ГЕРБ. Въпреки че не е обявил официално, ако той предпочете да се върне на депутатската банка, парламентът трябва да напусне музикантът Калин Вельов, който положи клетва едва преди седмица на мястото на подалата оставка Джема Грозданова.

Преди да оглави Министерството на туризма, Николина Ангелкова стана депутат от 26-и МИР в София, а ако реши да се върне, вероятно групата на ГЕРБ в парламента ще напусне Мартин Тинчев.

Николина Ангелкова

Справка в интернет страницата на законодателния орган показва, че обявените оставки в кабинета „Борисов 3“ все още не са внесени в деловодството на парламента. Ако това стане до края на деня, те могат да залегнат като извънредна точка в програмата за утрешното пленарно заседание.