Ангелкова: Няма туризъм, когато има карантина

0
16
Николина Ангелкова

Няма да се затварят хотели при случай на коронавирус, болният ще се изолира с специална стая, казва министърката. 15 плажа са предложили нулеви цени на чадърите и шезлонгите

Няма как, когато има карантина, да има туризъм. Това заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова и припомни, че ЕК препоръча да няма карантина. В същото време трябва да се спазват противоепидемичните мерки. Всеки хотел трябва да има стая, където да се изолират подозрителните пациенти до пристигане на медицински екип. Няма да се карантинира целият хотел, увери министър Ангелкова.

България предлага гъвкави условия. В други държави има по-строги изисквания за туризма в епидемичната обстановка. Ще бъде много трудно, много различно лято, обясни министърът на туризма.

Тя се надява от 1 юли да започнем да посрещаме туристи от съседните ни страни. Ангелкова предлага при спад на заразените да се отворят заведенията и на закрито при спазване на противоепидемичните мерки.

По въпроса за намаленото ДДС за ресторантите и хотелите очакванията на министър Ангелкова са секторът да се изсветли. Времето ще покаже дали мярката е правилна, по думите на Николина Ангелкова.

С минимум 50% по-евтини ще са чадърите и шезлонгите. 15 плажа са предложили и нулеви цени.