Даниела Дариткова: ГЕРБ има готов законопроект за гласуване на хората под карантина или в болница

0
80
Даниела Дариткова Снимка: Канал 3

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат за президент не се обсъжда в партията, казва председателят на ПГ на ГЕРБ

„Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори“. Това обяви в интервю за БНР председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя изказа надежда в оставащите седмици на парламента да бъде постигнат консенсус с останалите партии, за да могат да се гарантират правата на всички български граждани и да се постигне максимално възможно участие на всички в условията на пандемична обстановка.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че управляващите са готови да изпълнят всички законови ангажименти, за да се проведат коректно организирани и честни избори в страната.

В предаването „Неделя 150“ Дариткова отговори и на въпроса дали ГЕРБ може да влезе в коалиция с БСП след парламентарните избори: „Ние нямаме врагове, наш враг е коронавирусът… Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това“.

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.

„Трябва да се търсят поводите за диалог и за съвместна работа. Упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно, за да имат тежест институциите и да бъде демокрацията силна“, коментира тя продължаващата конфронтация между президента и премиера.

По думите ѝ начинът, по който се приема премиерът Борисов от лидерите на другите европейски държави е показателен, че той е уважаван и добре приет.

„Нашите политически опоненти и в Европа правят всичко възможно, за да дискредитират България“, заяви Дариткова и посочи, че влизането на страната в т.нар. чакалня на еврозоната показва, че България е добре оценена и перспективата пред нея е добра и страната ще се промени благодарение на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.