Изгонена от Трифонов координаторка на „Има такъв народ“ повежда листата на ГЕРБ във Видин

0
856
Росица Кирова

Росица Кирова беше махната от партията на шоумена заради присъствие на събитие с Борисов

Росица Кирова от Видин ще води листата на ГЕРБ в областта, потвърдиха източници на Tribune.bg. Дамата стана известна в края на миналото лято заради шумния начин, по който беше изгонена от партията на Слави Трифонов.

Кирова си навлече гнева на съпартийците си, след като прие участие на инспекция на пътна отсечка с премиера Бойко Борисов. Преди това тя е известна местна протестираща, която води дългогодишна битка за по-добри пътища в Северозапада. Затова решава, че няма нищо лошо да иде на инспекцията – победата счита за постигната от нея и другите протестиращи.

По време на самата среща с премиера тя използва и случая да обърне внимание към други належащи проблеми. Трифонов обаче реагира остро.

„Изпълнителният съвет и Националният съвет на „Има такъв народ“ току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия „Има такъв народ“. И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава“, написа Трифонов във Фейсбук.

„Не мисля, че съм нарушавала устава на партията. За мен Видин е кауза, това което се случва в региона през последните 30 години е тъжно. Срещата ми с Борисов беше като настоящ премиер на България, човекът, който изпълни своето обещание за региона. Да, седнахме да пием кафе – разговаряхме за тунела под Петрохан, за това, което е необходимо за региона. Няма да се върна в партията на Слави Трифонов, ако ме поканят отново. Аз съм достоен човек“, отговори по-късно Кирова.