Депутатът от БСП Красимир Янков: Нинова и хората й да подадат оставки

0
524
Красимир Янков

Ние губим усещането на българските граждани, че можем да бъдем алтернатива, казва той

„Предстоящите вътрешни избори в БСП ще са интересни не само за членовете на партията, но и за тези, които симпатизират на столетницата. Те са интересни за всички, защото от това дали БСП ще продължи с това ръководство, или ще направи смяна, зависи дали партията ще бъде алтернатива. Вървейки по сегашния път, със същото ръководство, виждате, че резултатите са такива. Ние губим усещането на българските граждани, че можем да бъдем алтернатива. Според мен това ръководство трябва да се оттегли”, заяви пред Нова тв депутатът от БСП Красимир Янков.

Янков посочи, че ако БСП е обединена и използва целия капацитет на своята експертиза и на хората, които има, тогава може да бъде първа политическа сила. „Трябва да се спре с разделението в партията. Вътрешната опозиция е термин, наложен в публичното пространство от това ръководство и персонално от Корнелия Нинова. В БСП няма опозиция на политиките и идейната платформа”, коментира той.

„Резултатите от последните местни избори показват, че най-силните резултати в подкрепа на БСП в няколко области са около 20-22%. В повечето обаче тя е между 11 и 14 на сто. Затова казвам да гледаме фактите и да сме загрижени за бъдещето на БСП”, допълни Красимир Янков.