Джипитата започват да записват желаещите да се ваксинират срещу ковид-19

0
51
Ваксини
Снимка: архив

Очакванията са до края на февруари да тръгне масовата ваксинация

Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при ОПЛ. Toва съобщават от Българския лекарски съюз.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така личните лекари ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени.

Очакванията са до края на февруари да се започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции.

Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.