Добри Божилов: Лъжа е, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които злепоставят Стъки

0
52
Добри Божилов Снимка: 168 часа

Това е тежка дискредитация на името ми, пише той

Добри Божилов, който бе споменат във фейсбук от Станислав Недков-Стъки по повод негов сигнал до ГДБОП за фалшиви сайтове, поиска право на отговор в писмо до Breaking.bg.

Ето какво пише Божилов:

„В разпространена от вашето издание новина, гражданското лице Станислав Недков, известен също като „Стъки“, оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят.

Това е абсолютна лъжа, и моля да оповестите това на вашата аудитория.
Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.

Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини.
Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и поисках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини.

Вместо това сега наблюдаваме ескалация на казуса.

Случващото се е само по себе си „фейк“ и тежка дискредитация на името ми. Аз съм новоизрастващ писател, при това – успешен… Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд“.