Задържан е мъж, подпалил приятелката си

0
21
Снимка: рixabay

При инцидента през януари дете се спаси като по чудо

Задържан е мъж, опитал да изгори приятелката си. В първия ден на януари при пожар в къща във Велико Търново две жени пострадаха тежко, а други двама обитатели – 37-годишен мъж и 8-годишния му син се спасиха от пламъците. Историята има зловещо развитие. От два дни вече има задържан за умишлен палеж и това е 37-годишният мъж живял в къщата. Прокуратурата има доказателства, че той е залял приятелката си с бензин и я е запалил, съобщава Нова тв.

Наркозависим и осъждан за кражби – това е 37-годишният Емил Асенов от Велико Търново, който от вчера е за постоянно в ареста с постановление на Окръжен съд – Велико Търново. А причината – две обвинения – умишлен палеж и опит за убийство по мъчителен начин на приятелката си.

„Чрез заливане с бензин на едното от пострадалите лица и възпламеняването му със запалка се приема, че са налице изключително тежки психологически травми, болки и страдания, свързани с нараняванията, които получава по време на запалването и след това”, заяви окръжният прокурор Николай Кожухаров.

Историята е от Велико Търново от първия ден на януари. В 3 часа през нощта лумват пламъци в дома на Емил Асенов и майка му Фани Ангелова. В къщата са още приятелката на Емил и 8-годишният му син от първия брак. Свидетел на всичко става малкото момче, което разказа как се е спасило.

73-годишната Фани – майка на заподозрения – и приятелката му успяват да се спасят по чудо.

„Благодарение на това, че е загасила пожара във външна баня, и благодарение на лекарите от Русе, където е откарана за лечение”, посочи още окръжният прокурор.

Младата жена, залята с бензин, продължава да се лекува, но е дала показания. 73-годишната Фани, отказва да разговаря по темата.

В момента възрастната жена се грижи за 8-годишното дете и може би ще вземе родителските права над него, след като синът й е в ареста. Преди Емил да бъде задържан и обвинен за пожара, в телефонен разговор отричаше вина.

Задържаният е дал показания. Съдебно-медицинската експертиза се е произнесла, че мъжът може да носи наказателна отговорност. Ако бъде доказана вината му, го очакват поне 10 години затвор.