Полицията задържа главния архитект на Кърджали за подкуп

0
102
"Мръсна, гадна, долна клевета", заяви при влизането си в сградата на полицията главният архитект на община Кърджали Делин Запартов. СНИМКА: НЕНКО СТАНЕВ/24 часа

Бизнесмен трябвало да даде 50 хил. евро за разрешение за строеж

Главният архитект на Кърджали Делин Запартов бе задържан за подкуп, съобщи „24 часа“. Полицията го е арестувала заради искане на пари от местен бизнесмен.

Всичко започнало през февруари. Мъжът искал разрешение за строеж. Поискали му 50 000 евро подкуп. Трябвало да ги даде на Златко Петков. Той щял да ги занесе на главния архитект, сочат данните от разследването. Петков бе задържан вчера при акция на Националната полиция и ОД на МВР – Кърджали.

Офисът на Запартов бе претърсен още тогава. По случая е уведомена окръжната прокуратура в Кърджали, като в резултат е образувано и следствено дело. За документиране на престъпната дейност са приложени и специални разузнавателни средства.

„Мръсна, гадна, долна клевета“, заяви при влизането си в сградата на Областна дирекция на полицията 58-годишният Делин Запартов. Той беше докаран с полицейски автомобил, съпровождан от двама униформени.

Към момента Запартов не е обвинен.