Заев призова да се спре с омразната реч срещу България в социалните мрежи

0
112
македония
Зоран Заев

България е наш голям приятел, която е направила изключително много за нас, казва северномакедонският премиер

„Опитът ми от преговорите с Гърция показва, че истинското решение е, когато и двете страни излязат победители. Засега не сме стигнали до този момент в преговорите с България, ще продължим да разговаряме, но не чрез публични караници. Ще информираме по същество, но няма да правим шоу“. Това заяви македонският министър-председател Зоран Заев след преговорите с българския премиер Бойко Борисов, които се състояха в София вчера, предават македонски медии.

Той е категоричен, че „тупането в гърдите“ не увеличава шанса за решение.

„България е наш голям приятел, която е направила изключително много за нас. Ние искаме да намерим решение и в този момент работим максимално за неговото намиране. Призовавам да спре говорът на омразата, особено, в социалните мрежи. Да не изливаме гняв един срещу друг, защото ние сме приятели с България. Имаме още малко време до 17 ноември да намерим решение, изхождайки от общото ни минало“, подчерта още Заев.

„Македонската идентичност е гордост и ще остане такава. Няма да правим националистически спектакъл по този въпрос“, обеща македонският лидер.