И здравният министър се самоизолира заради среща с Борисов

0
37
Костадин Ангелов Снимка: Dnes.bg

При първа възможност ще си направя PCR тест, посочи във фейсбук проф. Ангелов

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов съобщи в своя профил във фейсбук, че се е самоизолирал и се счита за поставен под карантина след положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов.

Последната среща на двамата е била в петък – денят в който стана ясно, че Борисов ще бъде поставен под карантина заради контакт със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Уважаеми приятели, с оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък.

От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест“, посочи проф. Ангелов.

Както е известно, днес следобед Бойко Борисов съобщи в профила си във Facebook, че е заразен с коронавирус. Към момента по преценка на лекарите премиерът остава на домашно лечение. Самият той сподели, че има общо неразположение.

От СРЗИ също излязоха с официална позиция относно положителният тест за коронавирус на Борисов.

„Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване. Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък“, съобщават от столичната РЗИ.

Оттам допълват, че като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева – началник на политическия кабинет на министър-председателя, и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина съгласно заповедта на здравния министър.