Как червени депутати организират протест на „пенсионери“

Съюза на офицерите и сержантите от запаса е основен двигател

0
814
протест
Стои ли БСП зад протеста на пенсионерите ?

Имат ли връзка те със „слизането при народа“ на Славчо Велков, Таско Ерменков и ген. Кольо Милев ?

Днес 19 военно-патриотични и пенсионерски организации участват в протест пред Министерски съвет с искане за увеличение на пенсиите. Дали обаче зад тези справедливи искания не стоят организирана от БСП и червени депутати манипулация с чисто политически цели. Отговор дава една декларация на членовете на членовете на Съюза на Офицерите от Резерва „Атлантик“-СОРА от секции Варна и Пловдив от 15 октомври. На нея естествено никой не е обърнал внимание.

В нея офицерите от резерва с проатлантическа ориентация посочват механизма на организиране на протеста на „пенсионерите“. Основен негов двигател е Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-СОСЗР, с членове предимно бивши служители на Държавна сигурност и политофицери от армията, които подкрепят БСП.

Ние, членовете на секции Варна и Пловдив от СОР „Атлантик“, водени от отговорностите ни пред Родината като граждани свързани с отбраната и водени от искрени патриотични чувства заявяваме:

По един непристоен начин, прилагайки неверни твърдения и популистки, в явен синхрон с БСП , призиви за общонационални протестни действия, СОСЗР ползват лицемерния повод за подобряване бедственото положение на българските пенсионери за изкуствено създаване на напрежение в страната .

Какво по-популистко и нагло от това, хората, които получават от държавния бюджет най- високите пенсии, да се преструват на „подложени на нищета“, пишат от Съюз „Атлантик“. В тяхната декларация се казва още, че организацията на протеста е синхронизирана и зададена от трима депутати от БСП, маскирана като „слизане при народа“.

Нa 26.09. 2018 г. трима депутати от БСП „слязоха сред народа“ в гр. Варна и в Дома на СОСЗР-Варна се проведе среща на членовете на СОСЗР с членове на Комисията по отбрана към Народното събрание на България: г-н Кольо Милев, г-н Славчо Велков и г-н Таско Ерменков – депутати от БСП. Явна е връзката между това „слизане сред народа“ и другите подобни и появилото се на 08.10.2018 „кърваво писмо“ на Председателя на СОСЗР, ген. о.з. Златан Стойков .

В него той обявява , че „на 04.10. т.г. се проведе събрание на учредителите на Петицията, Подписката и Декларацията от името на 19 военно-патриотични и пенсионерски организации с искания по пенсионното осигуряване до НС, МС, Президентството и Омбудсмана на България. На събранието бяха обсъдени действията на управляващите в отговор на нашите искания. От проведените разисквания се стигна до извода, че държавните институции не са взели под внимание четири от 5-те искания за решаване на проблемите на пенсионерите. Славчо Велков е бивш офицер от МВР, служил в отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка“, уволнен дисциплинарно заради отказ да служи във Вътрешни войски по време на Възродителния процес. Това не му пречи да се представя като „антитерорист“, „разузнавач“ и „главен секретар на МВР“. Ерменков е неуспял разузнавач в Германия, прибран обратно у нас, поради непознаване на езика. Ген. Кольо Милев е бивш ръководител на инженерни части на Българската армия.

На събранието се взе решение за провеждане на национален протест за изпълнение на поставените искания….. Протестът ще се проведе на 17 октомври 2018. , пишат от Съюз „Атлантик“.

В декларацията се добавя още, че ген. Стойков заплашил, че няма да търпи „предатели“. Генералът призовава „…няма да допуснем повече да бъдем манипулирани“. По- нататък: „ … Всякакво колебание и отстъпление пред подадените „трохички“ от управляващите, ……, ще бъде пагубно за нашето, все още крехко, единство. Подобно „предателство“ ще наруши доверието на членовете на Съюза, както към общинските и областните ръководства, така и към СОСЗР като цяло….“. Силни думи – който не тръгне след генерал Стойков е „предател“ ?, се казва още в декларацията.

Според офицерите атлантици исканията на червените пенсионери са „разбиване на отворена врата“, защото повечето от тях вече са решени от правителството.

Подписалите декларацията са о.р. п/п Георги Георгиев, Председател на СОРА, секция Пловдив, О.р. к1р Сергей Лазаров , Председател на СОРА, секция Варна, О.р. полк. Вилис Цуров , Член на УС на СОРА и О.з. к3р Иван Гоцев, Член на УС на СОРА.