Йотова по повод гнева на Нинова: Тримата министри на БСП в служебния кабинет са гордост за партията

0
217
Илияна Йотова Снимка: архив

Те са хора, които са се доказали експертно, професионално, политически, смята вицепрезидентката

Кризите и решенията, които трябва да бъдат взети в следващите месеци, са много по-важни за българските граждани, отколкото всякакъв реваншизъм и споровете с който и да било политически лидер. Това отговори вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос на БТА дали според нея е необходима ревизия от служебния кабинет на управлението на кабинета на премиера Кирил Петков.

На въпрос за критиките, отправени от лидера на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова към президента и заявеното от нея, че служебното правителство ще бъде реваншистки настроено към БСП, вицепрезидентът Йотова каза, че не знае какво е визирала Нинова. Ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на Националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са, посочи Йотова.

И Весела Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев са хора, които са се доказали експертно, професионално, политически, със свое мнение и позиция, така че техният скок в голямата политика като министри, особено на по-младите хора, може само да заслужава поздравления и да им пожелаем и на тях много успех, каза вицепрезидентът Йотова.