БСП няма да подкрепи френското предложение за Северна Македония

0
67
Филип Попов Снимка: БСП

Искаме не само гаранции, а предварително изпълнение, да видим някакви стъпки от страна на Скопие, казва Филип Попов

Френското предложение за Северна Македония не е лошо, но БСП няма да го подкрепи. Това каза депутатът от БСП Филип Попов по Нова тв. Ние искаме не само гаранции, а предварително изпълнение, да видим някакви стъпки от страна на Скопие, преди България да се съгласи да започне преговорния процес за влизане на РСМ в Европейския съюз.

Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие, но има надежда, че в крайна сметка и други народни представители от „Има такъв народ” ще поемат своята отговорност пред българите, коментира Попов.

„Математиката показва, че е възможно този кабинет да продължи в това издание на Народното събрание. Все още шест народни представители биха могли да променят своето мнение, да защитят бъдещето на България и да бъдат национално отговорни”, смята той.

ИТН влезе в тази коалиция, за да чегърта ГЕРБ, а преди няколко дни това чегъртане се превърна в една много страстна прегръдка, отбеляза Попов. И допълни: „Тези хора, които излязоха от ИТН, бяха наречени предатели. Вчера на протеста някой каза, че предателите предадоха предателите. Тези, които се обявиха за независими, защитиха обещанията на ИТН.”

Попов коментира думите на държавния глава Румен Радев, който се обяви против политическото номадство. „Президентът странно има доста сходни тези и тезиси с Бойко Борисов, ГЕРБ и всички, които искат да свалят този кабинет. Тази коалиция се обедини срещу модела на управление, срещу който Радев протестира преди време”, заяви той.