Заплашителен SMS в три страници получила депутатка от БСП след въпрос към премиера Донев за областния управител на Хасково

0
100
Смиляна Нитова

Това съобщи колегата ѝ Иван Ченчев от трибуната в НС

Заплашителен SMS е получила депутатката на БСП Смиляна Нитова, след като вчера зададе въпрос на премиера Гълъб Донев за областния управител на Хасково. SMS-ът е дълъг 3-4 страници.

Това съобщи колегата ѝ Иван Ченчев от трибуната в НС.

„Ще ви помогна на следващите избори да нямате депутат“, прочете Ченчев. Уточни, че става въпрос за определен избирателен район, но не го назова.

Тук не става дума за кохорти, г-н президент, а за народен представител. Вземете мерки такова нещо да не се случва. БСП няма да допусне да заплашват народни представители. Това е сериозен въпрос, трябва да реагираме остро. Виждаме какво е кадруването в служебното правителство. От групата на БСП ще бъдем солидарни с всеки един от вас, който иска да зададе въпрос, каза Ченчев. Той развя разпечатка с въпросното съобщение.

По време на парламентарния контрол вчера Нитова попита Донев дали има чадър над областния управител на Хасково.

По сигнала, който е постъпил при президента, е уведомена прокуратурата, МВР, ДАНС, КПКОНПИ. Междувременно областният управител на Хасково подаде искане за освобождаване от длъжност. При най-малко съмнение в действията му той ще бъде освободен, а по време на разследването, той е в отпуск, обясни премиерът Донев вчера.

Гражданите се вълнуват от въпросите за корупция и кражба. Нашият въпрос е вследствие на питане на наши избиратели и затова питам дали ще покровителствате корупция, отговори му Нитова и поиска да бъде уведомена за резултатите от проверката, когато има такива. Донев пък ѝ обясни, че служебното правителство не носи вина за тези практики.

Нитова е втория депутат, за когото днес стана ясно, че е бил заплашван. Самата Нитова е избрана от Хасково, пише „24 часа“.