Каракачанов: Колко пъти майките искат да отрежат главата на Симеонов

0
131
каракачанов
Красимир Каракачанов

Вицепремиерът защити избора на лидера на НФСБ за зам.-председател на Народното събрание

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че е подкрепил предложението лидерът на НФСБ Валери Симеонов да стане зам.-председател на парламента от групата на „Обединени патриоти“.

Назначаването на Симеонов за зам.-шеф на Народното събрание предизвика възобновяване на недоволството срещу него от страна на майките на деца с увреждания, след като в средата на миналата година те протестираха почти цял месец срещу изказването му, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Тогава той подаде оставка от поста си на вицепремиер и се върна като депутат в парламента.

Според Красимир Каракачанов майките не спазват християнската идеология, която гласи, че за всяка грешка има и прошка. „Колко пъти искат да му отрежат главата? Мисля, че не са прави“, попита той.

Според вицепремиера по този начин се отнема правото на един човек да поема отговорността за грешките си. „Защо да продължим цял живот да го гоним? Не мислите ли, че това е малко болшевишко? Дайте да видим децата му сега – ако работят хубава работа, да ги уволним, защото баща им е казал нещо. Не е редно“, заяви той.