Каракачанов: На българина акълът винаги му идва на другия ден, така и със Заев

0
43
отбрана
Красимир Каракачанов

Засега не е нужна военно-полева болница, казва вицепремиерът

На българина акълът винаги му идва на другия ден, така и с колегата Заев, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново, където участва в честването на 142-та годишнина от началото на военното образование в България. За Северна Македония Каракачанов допълни, че историята е обща, но трябва да уточним каква.

„Тя е обща, но е българската история, така че поздравявам Заев, придобил е смелост, заради която го критикуват някои негови опоненти. Това е малка крачка в правилната посока. Ако така се върви, мисля, че следващата година може да говорим за започване на преговорния процес“, посочи министърът на отбраната. Той бе категоричен, че България трябва да защитава националния си интерес.

По думите на силовия вицепремиер засега не е нужна военно-полева болница за борба с COVID-19. За Каракачанов големият въпрос сега е не кога и за колко време такава болница може да бъде открита, а какъв персонал ще я обслужва. Той допълни, че близо 70 милиона от бюджета на Министерството на отбраната са предоставени на здравеопазването за борба с COVID-19, като това няма да се отрази на проектите за модернизация на армията.