Клуб „Активна сигурност“: Подновете данъчните ревизии на Цветан Цветанов за апартаментите

0
73
Цветан Цветанов

Налице е нагла корупционна схема, пишат от неправителствената организация

Неправителствената организация Клуб „Активна сигурност“ разпространи апел НАП да възобнови данъчните ревизии на новоизлюпения партиен шеф Цветан Цветанов. Според членовете на „Активна сигурност“ при купуването на апартаментите бившият втори в ГЕРБ е използвал нагла корупционна схема. Ето писмото на организацията:

Клуб „Активна сигурност“ с тревога наблюдаваме опитите за компрометирани политици да се домогнат до властта на народа. С възмушение следим политическата агресивност на едно от лицата, които обществеността свързва с беззаконието и грубото облагодетелстване от власт. Г-н Цветан Цветанов се е устремил отново към политическата сцена с претенцията, че е пречистен и нов човек!

НЕКА БЪДЕМ БДИТЕЛНИ! НИЕ ПОМНИМ КАК,

През 2009г. на политическата сцена се появи г-н Цветан Цветанов със заявка да бъде пазител на закона и носител на справедливост. От дистанцията на времето и извършените от него дела, днес той вече е възприеман от хората, като символ на низките страсти, дребния клиентелизъм и повсеместната корупция.

Бяхме свидетели на полицейско насилие, натиск върху бизнеса, злоупотреба с власт, груби нарушения на права и свободи на гражданите в резултат на неправомерни действия, за които г-н Цветанов е обвиняван лично. Такива примери са репресията над лекарите от болницата в Горна Оряховица, скандалът с незаконните подслушвания на бизнесмени, политици и магистрати, включително и възпрепятстване на правосъдието. За упражнено полицейско насилие и грубо нарушаване на личните права, България бе осъдена по редица дела в Европейския Съд в Страсбург, за което държавата е задължена да заплати огромен финансов ресурс.

Най-ярка илюстрация за морала и ценностите на Цветанов са скандалните обяснения на данъчните проверки по придобитите от него 6 апартамента. Приемливи ли са обясненията му , както и последващите заключения на данъчните служители, че те са закупени с парични средства от Тъщата? Още по- неприемлив е луксът, в който се шири в апартамента си с личен асансьор, да бъде обясняван допълнително с продажбата на апартаментите, придобити с паричната помощ от тъщата. Няма да позволим на г-н Цветанов да спекулира с финансовата мощ на тъщата си!

Обръщаме се към компетентните органи в Република България незабавно да възобновят данъчните ревизии за проверка на финансовите източници за покупката на 6те апартамента и разкриване наличие на корупционна схема.

Призоваваме проверяващите за прозрачност и гласност на всеки етап в процеса на разследването, като материалите и резултатите от него да станат публично достояние.

Категорично не приемаме фалшивия морал на лицемерна загриженост към обикновените хора на г-н Цветанов, които са в пълен противовес с ярката демонстрация на живот в лукс и разкош, на стандарт, който видимо далеч надхвърля нивата на семейните му приходи. Всеки български гражданин знае цената, усилията и лишенията, които костват на едно семейство да закупи едно жилище.

Възниква големият въпрос: На какво основание г-н Цветан Цветанов иска да ни управлява, да ни възпитава в нов морал и ценности, след като той се гордее с резултатите, постигнати в периода на неговото управление като Министър на вътрешните работи?

Призоваваме към гражданска активност и изпреварващи поведение и действия с цел да се предотврати и минимизира риска, от негативни постфактум резултати.

Клуб Активна Сигурност“ призовава хората от малкия и средния бизнес, граждани, пострадали от действията на г-н Цветанов да предоставят информация при осигурено високо ниво на конфиденциалност.

Клуб Активна Сигурност“, създаден като организация с нестопанска цел, е ориентиран към социална промяна чрез гражданска активност с цел осигуряване на лична сигурност и безопасна среда за бизнес.

Мисията на клуба ни задължава да изпреварваме събитията и да алармираме българските граждани, привличайки вниманието им към поредния крещящ случай на радикално разминаване на декларирано обещано и изпълнено в лицето на политико-партийния български феномен.

ДА БЪДЕМ АКТИВНИ – НЕКА СМЕ НЕПРИМИРИМИ КЪМ ЛИЦЕМЕРИЕТО И ФАЛША!

Проф. Н. Николов

Председател на УС на „Клуб Активна Сигурност“

Проф. И. Цанов

Зам.-председател на УС на „Клуб Активна Сигурност“