Лъже ли Корнелия Нинова за покупката на апартаментите си ?

От жилище под наем до апартамент 125 квадрата, как става това ?

0
586
нинова
Документите за покупката на апартамент от Нинова. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Антон Тодоров учили лидерът на БСП с документи

Вчера Корнелия Нинова сама се освети, че е излъгала преди година и половина за своето имотно състояние, разкрива в свой коментар във Фейсбук политологът Антон Тодоров.

Как го направи ли? Ето как: на вчерашната си пресконференция Нинова каза следното:

„Моят апартамент е закупен преди 19 или 18 години, когато нито съм участвала в политиката, нито съм имала идея да участвам, камо ли да съм председател на БСП.“ Край на цитата! От тези нейни думи разбираме, че е купила апартамент през 1999 г. А сега си спомнете какво казваше през декември 2017 г., когато цял месец се занимавахме с приватизацията на „Техноимпекс“. Ще Ви припомня – Нинова каза, че със съпруга й имат един апартамент, купен през 2004 г. със заем.

И държеше като удавник за сламка, че няма втори апартамент. Истината е, че в годината на приватизацията на „Техноимпекс“ Корнела от живееща под наем в „Сухата река“ се превръща в собственик на огромен, цели 125 кв. апартамент-ателие и гараж 24 кв. Няколко години по-късно тя купува втори апартамент, 89 кв. метра. Преди година и половина показах тези нейни лъжи с документи, вкл. от Агенцията по вписванията, но почти НИТО ЕДНА МЕДИЯ не само не доразви случая с лъжата й, дори не пожела да ме цитира, казва Тодоров.

Реално Нинова е измамила държавата, когато не е била политик и е декларирарала много по-ниска покупна цена, но лъжата, че не е придобивала жилище е изречена в качеството й на лидер на БСП. За пореден път тя просто потвърди, че или бързо забравя факти и събития, или послъгването съвсем не и е чуждо.