Марияна Николова в Москва: Готови сме за гости от Русия

0
41
Снимка: Министерство на туризма

Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия

България е готова да приеме гости от Русия като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение „Отдих 2020“ в Москва.

По думите й Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

България участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор. Това от своя страна свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни, каза още тя.

По думите й всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона, заяви вицепремиерът.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

Вицепремиерът и министър на туризма откри изложението заедно със Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.