Мая Манолова пак стана за смях: Уж гони кортежа на Борисов, а се изплаши от среща с него

0
2187
Мая Манолова

АПИ опроверга лъжите ѝ за ремонта на АМ „Тракия“

Мая Манолова се превърна в официално лице на нелепите акции срещу управляващите, които стават все по-отчаяни с всеки изминал ден. Днес нереализираната кметица на София се включи във Фейсбук като заяви, че догонва кортежа на Борисов, който забелязала да минава по АМ „Тракия“, съобщава Tribune.bg.

Манолова се закани, че ще настиhне премиера, за да му обясни, че РЗИ трябвало да се подсилят, а леглата за ковид-болни да се увеличат. Манолова явно отказва да осъзнае, че вече няма право да говори от името на народа, след като абдикира от поста си на обществен защитник, за да гони политическа кариера с една основна цел – унищожаването на Бойко Борисов.

„Борисов може да отиде да види участъка на „Тракия“, който беше ремонтиран за 90 милиона, а беше построен за 60“, провикнасе бившето острие на БСП.

„Говоря тези неща, докато карам след кортежа на премиера“, повтори Манолова, развивайки съжденията си за безплатни детски градини, ВиК дружества, за грижа за бизнеса и за възрастните хора. „Настояваме за подкрепа за хората под карантина – трябва да бъдат обгрижвани“, каза още тя.

Разбира се, твърденията на Манолова както обикновено противоречат на истината. Защото е известно, че държавата вече е взела мерки и в 239 общини е организиран патронаж за възрастни хора, като са отпуснати над 50 милиона лева за близо 46 000 души. Всички тези хора ще получават храна и лекарства в домовете си, обявиха от МТСП. С мерките, предприети от социалното министерство, са запазени над 220 000 работни места, а безработицата за месец октомври е 6,9%.

Като една нещастно влюбена жена на средна възраст, която търси внимание, бившата омбудсманка заяви многократно, че продължава да следва автомобила на Борисов. Дори го покани с нея в Димитровград, за да му даде акъл как да управлява държавата, коментира Tribune.bg.

40 минути след драматичните изцепки на Манолова премиерът и Теменужка Петкова необезпокоявани се включиха на живо от газовата връзка Гърция-България. Но Мая Манолова така и не посмя да отиде и да разговаря с Борисов, както се заканваше във фейсбука си. Смелата революционерка избяга позорно от бойното поле – или я хвана страх, или много добре знае, че няма капацитет да води диалог с Борисов по нито една тема.

Междувременно АПИ реагираха мълниеносно на лъжите ѝ като пуснаха прессъобщение до медиите, което гласи:

„Не са използвани 90 милиона лева за ремонта на участъка на АМ „Тракия“, а 24,5 млн. лева с ДДС. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод манипулативни и спекулативни твърдения.“

Коментарите под днешните постове в социалната мрежа на Манолова, в които тя заявява, че гони Борисов по пътя, са осмиващи:

„Безработната кюстендилска стринка за какво гони Бойко? Сигурно да проси да я назначи пак на някаква службица, както я беше назначил за омбудсман“, пише Стефан Димитров. От своя страна Емил Захариев коментира: „Обича си го тя“.

Пламен Герчев добавя: „Имаше един испански филм „Лудата Хуана“, а в България започнаха снимките на „Лудата МаяМа“.

Фейсбук потребител с име Георги Иванов определя включването на Манолова като „Осем минути клип с празни приказки“.