Михайлов, след като подаде оставка: Предпочетох да сваля напрежението. Отдавна се канех, писна ми

0
42
Борислав Михайлов

Футболът се прави не от БФС, а по клубовете, каза той. Балъков и целият изпълком също подадоха оставки

Подадох оставка като президент на Българския футболен съюз/БФС/. 14 г. са доста време, отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха доста неща, които вкараха много напрежение във футбола. Не че аз съм виновен за тях, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да могат да работят спокойно, каза днес Борислав Михайлов след заседание на изпълкома на БФС.

В деня на мача с Англия се видях със спортния министър, на другата сутрин прочетох какво са решили, но това няма общо с моята оставка. Казах ви, че от много време съм замислил това нещо. Идва момент, в който на човек му писва, повтори Михайлов и допълни, че не се чувства предаден.

Михайлов направи кратък анализ на управлението си. Бюджетът на БФС за 2006 г. е бил 5, 615  млн.лв., за 2019 г. – 18,924 млн.лв. Парите са идвали най-вече от спонсори, телевизионни права. Представителите на БФС в УЕФА 2006 г. са били 4-ма, 2019 – 23, международните съдии съответно 17 срещу 29 сега. Михайлов отчете сериозни подобрения в инфраструктурата  – терени, комплекси и осветления, организирани международни първенства и др.

Михайлов заяви, че със сигурност е допуснал грешки за 14 г., но отбеляза, че БФС е регулатор и футболът се прави по клубовете и който и да дойде на неговото място той не може да реагира на това, което се случва в клубовете. Може би най-голямата ми грешка е, че съм бил прекалено добър към абсолютно всички, каза Михайлов.

По повод на расисткия скандал той заяви: „Не мога да гадая дали е нарочно или не, каквото трябваше да направим за мача, сме го направили като охрана. Голяма роля в тази история дойде от Англия.“

Темата за черното тото се преекспонира. Според мене в България няма никакво черно тото и който го докаже, нека виновните си получат наказанието, коментира акцията на ГДБОП в съдийската комисия Михайлов. Сега той ще си почива известно време, ще ходи на риба, на лов.

Оставки подадоха и треньорът на националния отбор Красимир Балъков и целият изпълком на БФС.

Временно изпълняващ длъжността президент на БФС до свикване на конгрес ще бъде Михаил Касабов.