Най-възрастната работеща медсестра у нас се ваксинира срещу коронавируса

0
24
Снимка: Дарикнюз

Чувствам се много добре, нямам странични реакции, заяви Ценка Досева

2020 беше обявена от Световната здравна организация (СЗО) за година на медицинската сестра и акушерката. „Във ваше лице благодаря на всички медицински лица. Сестрата в живота ни винаги има специално място. Медицинските сестри, освен че са специални, но са и незаменими. Днес от името на българския премиер, на българското правителство и министерството на здравеопазването ви връчваме най-високия почетен знак на Министерството на здравеопазването за вашия професионализъм.“ С тези думи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се обърна към най-възрастната работеща медицинска сестра в България Ценка Досева, съобщи Дарикнюз.

„Моят живот е минал в помощ на болните“, каза Досева, която изказа своята благодарност на здравния министър.

Тя е била имунизирана срещу коронавирус вчера. Досева казва, че се чувства много добре и няма странични ефекти. На 18 януари предстои да ѝ сложат и втората доза, която е необходима, за да има клиничен ефект.

Министър Ангелов благодари и на отговорните медии.

„Благодаря на всички медии за срещата, която проведохме в МЗ. Всички се обединихме около идеята, че българските граждани трябва да бъдат най-информираните за коронавируса и ваксинацията. Ние ще дадем всички аргументи, за да убедим българските граждани в ползата от ваксинацията. Ще предоставим цялата информация, но няма да се превръщаме в дистрибутор на ваксини, няма да ги рекламираме“, подчерта той.