Няколко въпроса към „колегата“ Румен Радев

Как "без коректив" се отразяват вашите визити ?

0
3321
Радев
Президентът Румен Радев

Какъв е „журналистическият стандарт“ при обслужващите ви „червени тролове“ ?

Стефан Ташев

Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата задушава плурализма.

Това каза президентът Румен Радев вчера в реч по държавната телевизия по повод 10 ноември 1989 г. Не знаех, че освен военен летец Радев е и специалист по журналистика.

Или пък така са му внушили хора от неговото обкръжение като съпругата му Десислава, назначена на втори договор като пиар във ВВС или началникът на кабинета му Иво Христов. Радев е последният човек в държавата, който трябва да се оплаква от ценузра и ниски „журналистически стандарти“. Днес цялото му слово, със запетайките, е във всички медии. „Рухналите медии“, както ги нарича самият той. Без коректив“ са отразявани всичките му визити, само с микрофонодържане.

Всеки пост на президентшата в социалните мрежи също. Десетки страници се изписаха за роклите на г-жата на еди кой си прием или чуждестранна визита. Егати цензурата.

Затова задавам няколко въпроса към президента Румен Радев.

1. Г-н президент, бихте ли пояснили какви са „професионалните стандарти“ в медиите, които според вас трябва да следваме ?

2. Част от тези стандарти ли са армията от „червени тролове“, с фалшиви „новинарски“ сайтове, които откровено манипулират хората в полза на БСП и лично на вас ? Денонощно. Със заглавия от типа: „Президентът лично слиза при народа да оглави свалянето на Борисов“..

3. Не са ли причина тези професионални манипулатори в „рухването на доверието на гражданите в поднасяната информация“ ?

4.Следихте ли драмата с убийството на Виктория Маринова в Русе като „колега“ ? Направи ли ви впечатление как утвърдени световни медии пуснаха една огромна лъжа, без никакви професионални стандарти и без никаква проверка ? За разлика от бедните и ниско платени български журналисти, които си свършиха перфектно работата ?

5. Като колега ви питам знаете финансовото състояние на повечето български медии?

6. Редно ли е вашият шеф на кабинета Иво Христов да оплюва покойния президент Жельо Желев. Като бивш журналист ? И това според какви стандарти е ?

Бих задал още въпроси, на които колегата Радев едва ли ще ми отговори.  Току виж пък някой цензурирал статия за роклята на „първата дама“ знае ли човек.