Полицаите с прякори „Камилата“ и „Боби Мерцедеса“ са уличени за връзка с клана „Гольовци“

Събират доказателства за престъпната им дейност

0
684
полицаи
Акцията на МВР в "Орландовци". СНИМКА: МВР

Осигурявали им охрана срещу „такса спокойствие“

Полицаи с прозвищата „Боби Мерцедеса“ и „Камилата“ са двамата служители на Охранителна полиция във 2 РПУ-София, уличени, че са охранявали престъпния бизнес на циганския клан „Гольовци“ в Орландовци, научи Breaking.bg. Според запознати двамата са осигурявали „чадър“ над клана срещу заплащане на „такса спокойствие“.

Двамата не са задържани, като в момента прокуратурата и Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР събират доказателства за тяхната престъпна дейност.

По-рано сутринта при мащабна спецакция в столичния кв. „Орландовци“ бяха задържани 15 членове на клана „Гольовци“ от Кюстендил.

Те са част от организирана престъпна група за широк спектър престъпления от дребни кражби до грабежи, наркотици и производство на контрабандни цигари, допълни Гешев. В хода на операцията се проверява принадлежността на двама полицаи от столичното 2 РПУ към групата.

Униформените са взводни командири от Охранителна полиция, които физически са охранявали хора от бандата докато извършват престъпления, заяви зам.-главният прокурор. Гольовците се занимавали с кражби на релси от железопътни линии и чупене на паметници в гробището в квартала. Първо чупели, а после изнудвали собствениците на гробове да им ремонтират счупеното.

Разработката стартира миналото лято. При акцията тази сутрин намерихме голямо количество оръжие, което тепърва ще се проверява газово ли е или бойно, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Този клан от години е в центъра на почти всички престъпления в Кюстендил. Те станаха известни след убийство на пазач в черешов масив край кюстендилското село Шишковци през 2009 г. Три години по-късно Върховният касационен съд потвърди присъдите за деветима роми от фамилията и те бяха осъдени на общо 92 години затвор. На 17 февруари в центъра на Кюстендил членове на фамилията участваха в масов бой при който бе убит 35-годишният Валери Дъбов, а други петима души бяха ранени.