Рашков започна да разчиства хората на Пламен Узунов в МВР

0
1845
Пламен Узунов като масон.

Уволниха двамата негови зам.-министри Катинов и Емил Ганчев, наред са главният секретар и шефа на полицията

Бойко Рашков-Дамаджаната започна да разчиства МВР от кадрите на съветника на Румен Радев Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти. Дългата ръка на Узунов и неговият масонски кръг от Пловдив успя да набута свои хора в цялото ръководство на МВР и службите.

Днес премиерът Кирил Петков уволни двама от заместниците на Рашков – Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Катинов и Ганчев бяха заместници на Узунов в МВР в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2016 година. Сега бяха монтирани и във втория, където министър бе Рашков. През октомври тази година в МВР избухна тайна война между Дамаджаната и хората на Узунов. Жертва падна единственото доверено лице на Рашков зам.-министъра Енчо Мирчев, който бе уволнен от служебния премиер Стефан Янев без обяснения. Както Breaking.bg писа тогава отстраняването на зам.-министъра бе дело на Пламен Узунов, сивия кардинал в МВР, който командва зад кулисите. Получателят на подаръчни комплекти и бивш селски полицай спретнал интрига на Рашков в президентството като обявил, че има данни Мирчев да извършва търговия с постове. Узунов твърдял, че зам.-министърът взимал пари, за да издига кадри от провинцията на ръководни постове в министерството.

От своя страна вбесеният Рашков на среща с областните управители нарекъл двамата си заместник-министри Венцислав Катинов и Емил Ганчев предатели и слуги на президентския съветник, който вместо да са опитва да командва зад кулисите, трябвало да бъде в затвора. Сега Дамаджаната взима реванш с отстраняването на Катинов и Ганчев. Според запознати ще бъдат отстреляни всички хора от пловдивското лоби на Узунов- главният секретар на МВР Петър Тодоров, кадър на ДС, директорът на полицията Станимир Станев и шефът на ГДБОП Калин Стоянов. Вътрешният министър се заканил да върне обратно като зам.-министър и Енчо Мирчев.

Очаква се ответен удар на Пламен Узунов и вадене на компромати срещу Дамаджаната.

Днес по предложение на Рашков за зам.министър е назначен Стоян Темелакиев, бивш заместник-директор на ГДБОП, а от юли 2020 г до момента заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи. В МВР е започнала и чистка на пенсионери, лица на трудово правоотношение. Те се отстраняват от системата без обяснения и без предизвестие.

Рашков се заканил, че ще махне всички лекари пенсионери от МВР-болница. Но по тази логика трябва да уволни и директорът на болницата Илия Баташки, бивш депутат от БСП, който също е пенсионер. Баташки бе върнат начело на МВР-болница през юли от Дамаджаната.