Полфрийман щял да изплаща кръвнината на Монови, като почнел работа

0
41
Калин Ангелов

Има паспорт, забраната да напуска страната е изтекла, трябва да го пуснат, твърди защитникът му Калин Ангелов

Джок Полфрийман имал намерение да изплаща обезщетението на семейството на убития от него студент Андрей Монов, когато започнел да работи. Това увери защитникът му Калин Ангелов пред Би Ти Ви. Присъденото обезщетение е 400 000 лв., а според бащата Христо Монов австралиецът нарочно отказвал да работи в затвора, за да не му удържат от възнаграждението за кръвнината.

„Клиентът ми стои без правно основание в центъра за чужденци в Бусманци. Има издадена заповед за експулсация и той трябва да бъде изведен от страната,“ каза адвокат Ангелов.  „Беше ни дадено обяснение, че има забрана от 2011 г., която е свързана с изпълнение на наказанието. Тази забрана действа до изпълнението на наказанието, т.е. тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда. Въпросът, обаче не е правен, а технически“, коментира юристът.

Той каза още, че Полфрийман има документи, които са в консулските власти. Паспортът му е издаден на 23 септември. Представени са и копия на Дирекция „Миграция“. Той трябва да бъде пуснат, категоричен бе защитникът.