Премиерът: Има 32% спад на заразените с коронавирус в страната

0
14
Снимка: фейсбук

България е една от малкото страни, които управляват пандемията правилно, отбеляза Борисов

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция – 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%, съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска, отбеляза Борисов.

В същото време благодарение на разумната си финансова политика държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаме доходите и строим в цялата страна. И всичко това – без да сме теглили заем, посочи премиерът.