Премиерът: И за кабинета на Радев казваха, че го реди Шиши. Къде беше тогава Христо Иванов?

0
126
Делян Пеевски Снимка: Канал 3

Служебно правителство? Абсурд с този незрял президент и фигурант, възкликна премиерът след коалиционния съвет

„Служебно правителство – абсурд! Тогава протестът ще се подмени с наш протест. Този президент, незрял и фигурант, за когото казваха, че Шиши му реди служебния кабинет – защо нямаше протест за това. Нямаше въпрос към него от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос?“, запита премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет днес.

С прякора Шиши  е известен в публичното пространство депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Христо Иванов с кого ще управлява или само върши черната работа на БСП и ДПС, за да съборят ГЕРБ и да дойдат БСП и ДПС на власт, коментира Борисов. „Най-гротескното е партия като БСП да иска вот на недоверие, а мотивите им са изсмукани от пръстите“, посочи той.

„С много добре подбрана тактика към обществото министрите ми се привързват към Делян Пеевски и ДПС с много любезното съдействие на хора от т. нар. градска десница, които се управляват през фейсбук. Единия ден тичат на „Росенец“, бързо се прибират, после пред МВР и бързо се прибират, и после пият кафе и отново бързо се прибират“, каза още Борисов.

Той се обърна отново към лидера на „Демократична България“ Христо Иванова, който му поискал документи за „Лукойл“ и коцесията на терминал „Росенец“. Ще му ги дам, но защо не се запозна с тази информация преди години, когато беше вицепремиер и министър на правосъдието, попита премиерът.

„Видяхте как мафията иска да управлява държавата със SMS-и и с какви лостове“, заяви още Борисов.

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще изкарат мандата си, коалицията е стабилна, стана ясно след коалиционния съвет. Сериозни кадрови промени в правителството ще има след гласуването на вота на недоверие. Оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са депозирани. Борисов похвали работата им и каза, че е изпълнил волята на областните координатори, като се извини на коалиционните си партньори.