Прокуратурата започна разследване за строежа на „Алепу“

0
26
Строежът в Алепу Снимка: БНР

Събират се доказателства срещу чиновници, нарушили служебните си задължения при издаването на разрешителното – изискана е цялата документация, предстоят разпити и експертизи

Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство срещу чиновник, нарушил служебните си задължения при издаването на разрешително за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД. То е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – първи етап „Укрепване на свлачище“, втори етап „Курортен комплекс“ в местността Алепу край Созопол. Целта е била да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици, съобщават от държавното обвинение.

Прокуратурата в морския град е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Дадено е и указание да бъде изискана и цялата документация, в която са описани резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от началника на дирекцията.

Трябва да бъдат разпитани всички, които имат отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична експертиза.