Прокуратурата проверява поставят ли стентове на здрави сърца в УМБАЛ „Пловдив“

0
42
Прокурор Атанас Илиев
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Пациент подал жалба, до 10 дни се чака становището на държавното обвинение

Районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ „Пловдив“ е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него. Според прокурора Атанас Илиев в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стент, съобщи Nova.

„В момента се води предварителна проверка на образуваното производство в Икономическа полиция. Надяваме се тя да приключи в най-кратки срокове – за 10 дена и ще уведомим за резултатите“, каза прокурор Илиев. Той каза още, че жалбата е била подадена в средата на октомври в Окръжната прокуратура, но оттам е била препратена по компетентност към Районна. След като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.

Поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. Освен това по този начин се източва и Здравната каса, която плаща по 5000 лева на пациент за тази процедура, коментираха водещи специалисти.